Foto's

, Anna
24-6-2017, 4:56 uur

Selfies of foto's maken op een naaktstrand. Uiteraard van jezelf of van je partner. En beslist niet van andere bezoekers.

Moet dit kunnen of is het not done? Wat vinden jullie?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Anna

Re: Foto's

, Ron
24-6-2017, 6:34 uur

Ja natuurlijk moet dit kunnen Anna. Lijkt me wel handig om het op zo'n manier te doen dat andere aanwezigen niet het idee kunnen hebben dat er stiekem foto's van hen genomen worden.

Groetjesss

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ron

Re: Foto's

, hans
24-6-2017, 7:17 uur

ik zelf heb niet erg veel moeite.met het feit dat ik misschien gefotografeerd kan worden.het verschil tussen een naakt foto genomen op een naturisten strand/park of camping.is wel even een ander foto dan een die gemaakt is met een erectie en bepaalde poses.stel je zou een bekende ergens tegen komen in een naturisten blad.zou je er toch anders tegen aan kijken dan dat je die op een www site tegen komt.vind een selfie ook niet heel zo erg .ben zo ongeveer al mn hele leven nudist.en ik denk ook niet dat er veel zal veranderen.zo lang je mekaar maar respecteer

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar hans

Re: Fotos

, cor
24-6-2017, 8:28 uur

beste anna ik heb geen bezwaar als andere mensen fotos van mijn maken naakt
bloot ik ben naturist.
je mag wel fotos maken mijn naakt ik heb geen moete mee.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar cor

Re: Foto's

, Marco
24-6-2017, 9:29 uur

Ik heb er ook geen bezwaar tegen ik zou me zelfs vereerd voelen als iemand mij naakt zou fotograferen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marco

Re: Fotos

, Rob
24-6-2017, 9:58 uur

Dat moet kunnen. Maar laat ook duidelijk merken dat je alleen jezelf en je gezelschap fotografeert, niet iedereen zal het kunnen waarderen om naakt op andermans foto te komen.

Zelf heb ik weleens met een naaktmodel op een naaktstrand gewerkt, met een ouderwetse camera (een vrij groot ding dat nogal opvalt). We hadden een leeg stuk naaktstrand willen vinden maar het bleek zo'n mooie dag dat dat ook redelijk vroeg in de ochtend niet meer te vinden was dus we moesten dan maar op een rustig maar niet leeg stuk werken. Er werd in de buurt wel opgelet maar alles ging prima.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Foto's

, amor amor
24-6-2017, 10:07 uur

Van mij mag je ook altijd foto's maken ik poseert veel voor amateurs ook op naaktstranden en andere plaatsen,

groetjes

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar amor amor

Re: Fotos

, Koen Starre
24-6-2017, 10:32 uur

Ik heb geen bezwaar om op de foto te komen van een ander. Verwacht eerder, ben 56, dat ze vragen even opzij te gaan ;-(

Ik vind het eerder jammer dat er zo moeilijk over foto's wordt gedaan. Behalve als gekleden expres blote mensen gaan fotograferen. Wie gaat b.v. wildvreemde mensen ongevraagd fotograferen. Hé daar zit een lekkere stoot met strak truitje op het terras. Even de bloemenvaas opzij. Smile.... Dat doe je niet.

Maar ergens op de achtergrond zou wel mogen. Maar niet enkel om ergens op social media het vervolgens belachelijk te maken.

Jammer dat je weing kiekjes kan maken als mooie herinnering. Echt jammer.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Foto's

, Stef
24-6-2017, 11:12 uur

Dat moet wel kunnen vind ik. Als het maar duidelijk is voor anderen dat ze niet ook op een foto komen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Stef

Re: Foto's

, Rene. (de enige echte)
24-6-2017, 23:06 uur

Moet kunnen, zolang je alleen jezelf en/of je gezelschap fotografeert heb ik er geen moeite mee. Maar als je mij meeneemt in je foto's dan heb ik dat wel.

Als ik met mijn mobiel bezig ben dan hou ik altijd mijn hand voor de camera zodat ze zien dat ik geen rare dingen met mijn mobiel doe. Selfies doe ik niet aan.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Rene. (de enige echte)

Re: Fotos

, Karin Verbr
26-6-2017, 10:22 uur

Hoi Anna.

Ja vindt dat dat moet kunnen, waarom niet .
Het hoort bij deze tijd .

Grtjs
Karin

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Karin Verbr

Re: Foto's

, Danielle
26-6-2017, 13:41 uur

Wij maken gewoon fotos. Dat is ook geen probleem hoor. Het enige dat mijn dochters niet willen is dat ze op school terecht komen.

Maar verder gewoon doen, net zoals op het textielstrand!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Danielle

Re: Foto's

, Harmen en Santana
26-6-2017, 17:37 uur

Wij maken regelmatig foto's voor ons naturisme blog. Uiteraard zorgen we wel dat er niemand ongevraagd en ongewild in beeld komt. Voor ons is foto's en selfies maken dus absoluut geen probleem. Bloot is immers hartstikke gewoon.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Harmen en Santana

Re: Foto's

, Inge en Tim
6-7-2017, 11:46 uur

Ik vind dit gesprek wel een goed punt van aandacht.

Zelf foto's maken:
Wij maken maar sporadisch foto's op vakantie. De reden is dat wij absoluut niet willen dat iemand er problemen mee heeft om als achtergrond op onze foto's te staan. Wij maken dus bij het zwembad e.d. nooit foto's. Voor onze tent of caravan is dat anders, maar ook dan zorgen we er altijd voor dat niemand op de achtergrond in beeld komt.

Anderen die foto's maken:
Ik zie wel eens andere mensen bij het zwembad foto's maken van hun gezin. Daar heb ik totaal geen problemen mee, maar vind het niet kunnen als onze kinderen dan ongevraagd als achtergrond op de foto staan. Ging het om mij en mijn man dan maakte ons dat niet zo veel uit, al ben ik eerlijk dat ik zelfs dat niet graag heb. Maar met onze kinderen is dat anders. Gelukkig is dat nog nooit echt (zichtbaar) voorgekomen, maar ik zou daar die mensen dan wel even op aanspreken denk ik.

Samengevat:
Ik vind dat daar rekening mee gehouden moet worden en dat er nooit anderen (en vooral geen kinderen) op de foto te zien mogen zijn dan het eigen gezin.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Inge en Tim

Re: Foto's

, Jo
13-8-2017, 11:33 uur

Ik vind dat dit wel moet kunnen. Ik heb 2 dochters waar ik natuurlijk wel een paar foto's van wil hebben als we op vakantie gaan.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jo

Re: Fotos

, Koen Starre
13-8-2017, 20:31 uur

'Uiteraard van jezelf of van je partner.'
'En beslist niet van andere bezoekers.'

Klinkt logisch, maar nu ik er langer over nagedacht heb zie ik het zelf wat genuanceerder.
De mensen die je onderwerp zijn in je foto moeten het er mee eens zijn. Maar het kan zijn dat er ook anderen in beeld komen. Dat vindt ik geen probleem zolang foto's in prive sfeer blijven. Dus zeker niet op publieke media als er anderen op de foto staan.
Moeten anderen zich verwijderen of mag je iemand verbieden een dergelijke foto te maken?
Geldt eigenlijk ook voor mensen die gekleed zijn.

Wat denken jullie?


Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Foto's

, axr
15-8-2017, 8:15 uur

Geen foto's op een naaktstrand maken. Jij hebt er goede bedoelingen mee, maar een ander wellicht niet. Als jij foto's mag maken dan mag een ander dat ook. Als het met je telefoon mag dan mag een professionele telelens ook. En als fotos mogen dan mag een filmpke ook wel. Problemen stapelen zich op. Dat de wereld mijn billen ziet zal me roesten, maar ik wil geen close-ups van mijn kinderen. Dus laat die camera alsjeblieft thuis.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Fotos

, Mark v
15-8-2017, 9:28 uur

Je geef ze een vinger en dan................ het eind is zoek.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mark v

Re: Foto's

, Peter K
15-8-2017, 19:48 uur

Misschien, maar een verbod uitvaardigen (zoals ze nu in Bussloo op de borden hebben gezet) kan wetstechnisch helemaal niet.

Het is namelijk aan de persoon die op de foto komt te staan of hij of zij dat goed vind, of niet. Op een openbaar terrein heb je het recht om te fotograveren. Dit staat los van of het gewenst is dat er ergens wel of geen foto's worden gemaakt.

Waar eindigt een dergelijk verbod? Mogen we straks onze eigen (klein)kinderen niet meer op de foto zetten als ze lekker bloot in een pierenbadje zitten te spelen? Alleen maar omdat we zo bang zijn voor het internet (wat naar mijn mening ook de belangrijkste reden is dat jongeren preutser zijn dan vroeger)?

Ik vind dit een heel moeilijk iets. Aan de ene kant zeg je iets van 'natuurlijk, een verbod op fotografie', maar aan de andere kant is er ook zoiets als de vrijheid van iedereen om met toestemming foto's te maken van anderen. Het dan als terreinbeheerder (of erger nog: overheid) dit soort zaken zo te stellen, kan naar mijn mening niet. Dat is het begin van censuur...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter K

Re: Foto's

, Stef
15-8-2017, 20:20 uur

Het kan goed werken om bij mensen in je directe nabijheid aan te geven dat je een foto van je gezelschap wilt maken en dat je ervoor zorgt dat zij er niet op zullen komen. Heb ik ook wel eens gedaan. Dan wordt er niemand nerveus van het fototoestel.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Stef

Re: Foto's

, Mark v
15-8-2017, 20:49 uur

Naturisme vindt ik fijn om te doen, maar ik wil niemand er mee lastig vallen. De mensen om mijn heen zijn niet altijd zo ruim denkend. Ze zien het altijd nog anders ,ook de werkgever. Is niet leuk als plezier hier door een ander weggenomen wordt door een foto waar ik op de achtergrond komt te staan en misschien ook nog op het internet komt. Daar pas ik voor,zodra ik een camera op mijn gericht ziet loop ik naar de persoon en vraag even de foto's te mogen zien.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mark v

Re: Foto's

, Koen Starre
15-8-2017, 23:47 uur

Ik zie graag toch wat nuances, o.a. zoals Peter K. ze ziet. Een verbod kan niet. Een verbod op camera's en dus ook smartphones al helemaal niet.

Bovendien: wat is een naaktstrand? Het naaktstrand van b.v. Scheveningen is ook hondenuitrengebied en heeft twee strandpaviljoens voor geklede bezoekers van het strand. Het is gemengd, zoals ieder naaktstrand dat niet door de gemeenteraad is aangewezen.

Snap dat sommigen niet ergens op een foto willen, dat willen sommige geklede mensen ook niet. Je kan vragen of mensen bezwaar hebben. Ook kunnen mensen die bezwaar hebben zich even buiten beeld begeven.

@axr
Je komt met het 'hellend-vlak theorie'. Dat is een sofisme en zo'n kwaad tot erger theorie is niet geldig. Straks lopen er buitenlandse cameraploegen...
'Je geef ze een vinger en dan................ het eind is zoek.' van Mark is ook zo iets. Je verhoogt de maximum snelheid naar 130Km/h en straks razen ze 200+...

Hier even een stukje uit de Algemene Reglementen Elsendorp
'12. Fotograferen en filmen
12.1 Fotograferen van derden is alleen toegestaan met toestemming van de parkleiding en indien degene die gefotografeerd wordt
hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft verleend.
12.2 Filmen en het gebruik van video-en filmcamera’s is niet toegestaan.
12.3 Bij overtreding van het hiervoor onder 1. en 2. gestelde, is de parkleiding bevoegd de desbetreffende
foto/film/videoapparatuur, film, videoband of mobiele telefoon in beslag te nemen en/of deze te vernietigen.'

De parkleiding zou je fotospullen of mobiele telefoon mogen vernietigen...
Simpelweg absurd en crimineel.

Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Foto's

, Andere Jaap
16-8-2017, 0:57 uur

Beste Koen,

Als ik mijn cursus filosofie weer oprakel: dus je bent geen sofist maar een nihilist? Je zou ook nog uit kunnen gaan van het utilisme (uitgaande van het geluk voor de meeste mensen), maar stel dat er maar een enkeling is die zich kan storen aan een camera... Daarom houd ik mijn camera gewoon op zak.

Rond 1980 was ik op Cap d'Agde (toen nog minder erotisch). Daar liep iedereen met camera's rond. Filosofisch gezien kun je je afvragen wat de waarde is van ethiek wanneer die in elk tijdsbestek een andere invulling krijgt....

Maar... Op Sabliere heb ik toch maar een foto gemaakt van die personen die van de hoge rotsen in het water doken. Dat wilde ik aan mijn vrienden laten zien. Soms moet je vertrouwen op je eigen oordeel over wat wel of niet kan, los van wetten of regels.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Fotos

, Koen Starre
16-8-2017, 1:11 uur

Inderdaad Jaap.

'Soms moet je vertrouwen op je eigen oordeel over wat wel of niet kan, los van wetten of regels.'
En dus ook gewoon vertrouwen hebben in anderen. Respect over en weer. Er is geen expliciete regel naar mijn mening. Behalve dit soort foto's nooit openbaren zonder toestemming van betreffenden.

Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Foto's

, Koen Starre
16-8-2017, 1:44 uur

In het Naturiste-arrest heeft de Hoge Raad bepaald dat ook slechts de afbeelding van een 'typerende lichaamshouding' een portret kan opleveren.
Aldus Wikipedia:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Portretrecht

Het Portrecht heeft het geregeld, maar gevoelsmatig zal dat voor diverse mensen niet zijn wat ze bedoelen....


Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Fotos

, Jo
16-8-2017, 14:46 uur

Alsof Wikipedia enige waarde heeft!

Als ik op Wikipedia zet dat iedereen in z'n blootje de hogesnelheidstrein van Brussel naar Amsterdam neemt dan staat het er op maar of het klopt???

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jo

Re: Fotos

, Koen Starre
16-8-2017, 19:16 uur

Okë Jo.

Het portretrecht is geregeld in artikelen 19-21 van de auteurswet.

Zie: http://wetten.overheid.nl/BWBR0001886/2015-07-01


Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Fotos

, Jo
17-8-2017, 0:10 uur

En in België weer anders. En aangezien wikipedia dezelfde pagina's heeft voor Nederland en Vlaanderen (of alleszinds voor de Nederlandse taal) zou het best kunnen dat éea niet klopt voor één van beide landen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jo

Re: Fotos

, Koen Starre
17-8-2017, 1:02 uur

Dat staat ook inderdaad op wikipedia:
'Dit artikel behandelt slechts de situatie in Nederland.'

Dit forum heet naturismeforum.nl, waaruit ik opmaak dat dit forum zich voornamelijk richt op Nederland.

Woon jij in Nederland of België?

stuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Fotos

, Jo
17-8-2017, 2:11 uur

O, ik dacht dat dit forum zich richtte op alle Nederlandstaligen? Verkeerd gedacht blijkbaar.
Maar onthoud je dan in de toekomst ook van commentaar op Vlaamse postings!

stuur een privé-bericht naar Jo

Re: Foto's

, Andere Jaap
16-8-2017, 3:07 uur

Goed gevonden Koen! Het blijkt dus nog wat ingewikkelder te liggen....

Maar stel iemand maakt een close-up van een intiem lichaamsdeel en er is niemand die dat kan linken aan een specifiek persoon. Dus geen portret volgens wikipedia. Maar iedereen voelt wel dat dit niet koosjer is:)

Lastig allemaal. En intussen heb ik ook een paar glazen whiskey op, dus mijn oordeel moet je maar met een korreltje zout nemen:)

Morgen naar de tandarts. Als hij een röntgenfoto neemt van mijn kies en op internet zet, klaag ik hem aan:)

reageer op dit bericht in het forum

Re: Fotos

, Koen Starre
16-8-2017, 8:26 uur

Het is af en toe inderdaad niet kies...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Foto's

, Mark v
16-8-2017, 9:00 uur

Ik ben heel mijn leven naturist. Ik heb nog nooit de behoeften had naakt foto's te maken in de buurt van andere naturisten. Wat is de meer waarde daarvan ?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mark v

Re: Fotos

, Koen Starre
16-8-2017, 13:34 uur

Gaat ook niet om meerwaarde.

Je maakt denk ik foto's om dezelfde reden als ieder ander. Alleen moet je het niet op social media willen zetten.


Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Foto's

, Mark v
16-8-2017, 14:40 uur

Dat ben ik met je eens, maar ik kan niet zien aan niemand die een foto maakt of hij zich daar aan houdt. Ik zou het zeer vervelend vinden als ik aansproken word ,dat ze mijn naakt op het internet hebben zien staan.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mark v

Re: Fotos

, Peter K
16-8-2017, 21:15 uur

Dat op zich snap ik wel. Maar dat betekent nog niet dat iemand zomaar iets kan verbieden? Bepaalde zaken worden bij wet geregeld. Zoals wij gebruik maken van artikel 430a mogen anderen gebruik maken van het feit dat foto's maken is toegestaan, zolang het portretrecht niet in het geding is...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter K

Re: Foto's

, Rene. (de enige echte)
16-8-2017, 23:33 uur

Ik sta nu naakt op Facebook maar toch ben ik het niet. Het zou een dubbelganger kunnen zijn. Kan ik nu ook iemand aanklagen? :P

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Rene. (de enige echte)

Re: Foto's

, Koen Starre
17-8-2017, 9:53 uur

@Jo

'Maar onthoud je dan in de toekomst ook van commentaar op Vlaamse postings!'

Hoezo 'ook'? Waar moet ik mij nog meer van onthouden? Hou weet ik wanneer een posting Vlaams is? En waarom zou ik niet mogen reageren zolang dat relevant is? Dit topic komt van Anna en als ik mij niet vergis woont zij in Nederland.

Ik schreef o.a. 'voornamelijk richt op Nederland' en daarmee is er volgens mij genoeg ruimte. Maar als ik vraag 'Woon jij in Nederland of België?' ga je daar niet op in. Daarnaast weet ik inderdaad niet hoe dat in België geregeld is. Evenzo het Nederlandse artikel 430a Sr.

Goed. Hoe is dat in België geregeld?


Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Foto's

, Arthur
23-8-2017, 18:42 uur

Ik heb zelf geen probleem met mensen die gezellig naakt op het strand verblijven en die op enig moment foto's maken van elkaar, van hun plekje, het mooie uitzicht of van het zandkasteel dat ze gebouwd hebben.

Ik vind het wel bezwaarlijk als geklede badgasten en passerende mensen foto's maken, al helemaal als ik de indruk heb dat ze de omgeving fotograferen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Arthur
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug