NFN en de toekomst

, Mark Grootendorst
25-6-2017, 12:00 uur

Ik maak me zorgen over de koers van de NFN. Als er een prachtige samenkomst is van jong en oud, een uithangbord voor het moderne naturisme en een reclamespot voor hoe mensen in deze maatschappij met elkaar om moeten gaan, dan is het wel het NFN-volleybalweekend met daaraan gekoppeld het Jeugdweekend van -voorheen- de JNFN.

Afgelopen weekend (vaderdag) werd dit weekend georganiseerd bij Athena te Ossendrecht. Druk, een derde van de aanwezige was jeugd, met 6 teams vertegenwoordigd. Drie teams van NFN-leden en de rest verenigingsteams. Vier velden continue bezet. Twee dagen paradijs, prachtig weer en de vergrijzing was af en toe te zien in een wolkje op zaterdag.
Kortom, koesteren, knuffelen en houden zo, dit weekend.

Maar ja, dan komen de beleidsmakers, de managers en de consultants..... Bullshitbanen met een visie. Dus gaan we de NFN-sportcommissie opheffen, schaffen we het NFN-volleyballen af en ondersteunen we alleen nog maar het petanqueweekend. Een weekend waar de NFN-jeugd niets mee heeft, alleen de vergrijzing wel. Er wordt gezegd dat de NFN een soort ANWB voor naturisten moet worden. Godbewaarme... Het zwemmen in Amersfoort is al naar de kloten gegaan, de organisatie van de jeugdvakantie is al ge-outsorced (wegens de verzekering, zeggen ze) en nu het succesvolle volleybaltoernooi. Leren ze het nooit....

Tijdens het toernooi zijn er honderden handtekeningen opgehaald. Iedereen was enthousiast en tijdens de afsluitende toespraak was er een daverend applaus voor dit initiatief.

Wil de NFN nog een toekomst hebben, laat dan het beleid maken door de verenigingen en de begunstigers en niet overlaten aan een kantoor met managers. Blijf van succesvolle zaken af: herstel de NFN-sportcommissie, beknibbel niet op de toch al lage uitgaven en steun deze initiatieven. Dan ben goed bezig voor de toekomst!!!

reageer op dit bericht in het forum

Re: NFN en de toekomst

, Koen Starre
25-6-2017, 12:38 uur

Ik dacht dat het niet zo best ging met naturismeverenigingen? Waarom hen dan beleid laten maken?

Maar ik ben wel een voorstander voor naakt sporten. De sportverenigingen kunnen natuurlijk blote toernooien houden.

De oude grieken waren hun tijd vooruit.


Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: NFN en de toekomst

, Mark
25-6-2017, 13:11 uur

Er staat naturisten verenigingen EN begunstigers. De stakeholders dus. En de verenigingen bezitten de noodzakelijke infrastructuur.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mark

Re: NFN en de toekomst

, A
25-6-2017, 14:01 uur

M. Haacker op zijn best. Terug naar de tijd van de JNFN. :)

reageer op dit bericht in het forum

Re: NFN en de toekomst

, Mark
25-6-2017, 15:02 uur

Een meer dan heerlijke tijd....

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mark

Re: NFN en de toekomst

, Stef
25-6-2017, 14:12 uur

Ik ben niet bekend met de vereniging en ook geen lid, maar het lijkt me een goed algemeen uitgangspunt om te behouden wat in de praktijk een bewezen succes is.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Stef

Re: NFN en de toekomst

, a
25-6-2017, 14:18 uur

Ossendrecht is een terrein van Athena. En Athena is de grootste Belgische naturistenvereniging. En het volleybaltornooi was een organisatie van de FBN (zie: https://www.naturisme-athena.org/ossendrecht/dit-weekend-nfn -volleybaltoernooi-en-nfn-jongerenweekend-op-camping-athena -ossendrecht/)

Er lijkt me eerder een belangenconflict te zijn tussen Athena/FBN enerzijds en NFN anderzijds. 't Is daar dus een beetje een dubbelzinnige situatie.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar a

Re: NFN en de toekomst

, A
25-6-2017, 14:44 uur

Zowel het volleybaltoernooi als het jongerenweekend zijn een organisatie van de NFN en niet van de FBN zoals mijn naamgenoot met de kleine a hier verkeerdelijk meldt. Voor de rest is Athena naast een Belgische ook een Nederlandse organisatie. Verder heeft de FBN zich de laatste tijd losser gemaakt van Athena.

reageer op dit bericht in het forum

Re: NFN en de toekomst

, Mark
25-6-2017, 15:07 uur

Algemeen verzoek : stuur een mailtje naar de NFN, met het vriendelijke verzoek de NFN-sportcommissie intact te laten en volgend jaar weer gewoon een NFN-volleybaltournooi te organiseren.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Mark

Re: NFN en de toekomst

, Dirk
25-6-2017, 17:04 uur

Als het verbinden van jongeren en de oudere garde je lief is mail dan met het verzoek om in standhouden van de sportcommissie en het bijbehorende budget naar info@nfn.nl tav van de voorzitter Onno van de Weteringh.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Dirk

Re: NFN en de toekomst

, patrick
27-6-2017, 15:50 uur

Hallo,
ik ben zelf nog niet zolang bij de fbn nog maar 2jr maar ben al wel veel langer nudist 'thuis sauna's en naaktstranden).
Ik ben zelf naar de opendeurdag van ossendrecht geweest ( voor 3 dagen) en vond dit gewoon zalig daar.
Zelf heb ik nog niet zoveel ervaring op naturisten campings, maar buiten dit vind ik dat de sportrecreatie moet aangemoedigd worden zowel voor jong en oud vind het dan ook niet leuk om te horen dat ze het volleybal toernooi willen stop zetten en al zeker niet als ik hoor dat er toch veel volk (zowel jong als ouder) op af komt.
Ik zelf zou dit een spijtige zaak vinden want er is al weinig mogelijkheden waar men naakt sport activiteiten kan doen. wat ik persoonlijk het leukste zou vinden daar je daar mekaar ook op een gezellige manier leert kennen.
Hopelijk bekijken de bureaucraten dit nog eens goed en overwegen ze hun beslissing.daar de jeugd graag bezig wil zijn in ploegverband laten we maar zeggen en niet alleen rustig willen zonnen de hele dag.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar patrick

Re: NFN en de toekomst

, herman van der helm
28-6-2017, 0:03 uur

Zo te horen van bovenstaande forumleden mag het NFN volleybaltoernooi best wel wat kosten. Misschien van andere deelnemers ook wel.
Laten we ze daar dan eens bij gaan helpen.
Een soort crowdfunding organiseren dus.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar herman van der helm

Re: NFN en de toekomst

, Frits
5-3-2018, 17:35 uur

Helaas gaat het met alle maatschappelijke organisaties dezelfde kant op; COC, woningbouwverenigingen, Republikeinen, etc. etc...
Een steeds groter wordend netwerk weekt de oorspronkelijke structuren los van de oorspronkelijke verenigingsleden, stapje voor stapje.
Uiteindelijk doel van dit 'pyramidespel' is de vernietiging van de nationale en europese cultuur, chaos en oorlog.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Frits
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug