Wat is een naaktstrand?

, Koen Starre
9-7-2017, 0:43 uur

Wat is een naaktstrand? Ja, dat weet toch iedereen! Oh ja?

Even een paar voorbeelden:
* Door feitelijk gebruik (onder andere) als naaktstrand.
* Door de gemeente als geschikt aangewezen, maar dat zijn er niet veel.
* Door 'anderen' als geschikt aangewezen.
* Door textilisten en naaktrecreanten gezamelijk gebruikt.
* 'Gedoogd' strand.
* Waar gekleden geweerd worden.
* Enz...

Hier zullen we al snel verschillend over denken. En iedereen mag daar natuurlijk zijn eigen mening over hebben. Daar hoor ik jullie graag over.

De door gemeenteraad aangewezen plaatsen zijn de enige officiële. Waarom ik zo'n mierenneuker ben? Om diverse reden:
Gemeenteraad is als democratische lokale wetgever mede verantwoordelijk voor o.a. grondrechten en fundamentele mensenrechten, en dus verantwoordelijk voor beschermen van belangen van minderheden zoals naaktrecreanten. Zij mogen, als enige, alléén een plaats aanwijzen en mogen naaktrecreatie niet verbieden. Dat heeft de regering zo gewild en bepaald met artikel 430a Sr.
Recreatieschappen e.a. bestuursinstanties zijn niet bevoegd maar maken toch illegaal regels op dat gebied. Voor zover ze een plaats als geschikt aanwijzen kan je er vanuit gaan dat je niet bekeurt wordt. Je wordt niet bekeurd en komt nooit voor de rechter, die rechter zou alléén naar aanwijzing door de gemeenteraad kijken en niet van andere instanties.
Maar vrijwel altijd is er verder een verbod afgekondigd... En de maximale straf is dan 10x zo hoog!!!!! Terwijl ze dat niet mogen!!!!! Een soort onbeperkte volmacht voor politie en BOA!!!!!

Daarnaast schept een niet officieel aangewezen plaats een precedent. Een voorbeeld:
Het naaktstrand in Scheveningen is niet (meer) officieel aangewezen en je wordt er niet bekeurd. Dan is het ongeoorloofde discriminatie als je op een daar aan grenzend strand, stiller en meer afgelegen, van gemeente Wassenaar wél bekeurd zou worden. Of als ze op een deel zouden 'gedogen' en op een stiller en rustiger stuk bekeuren.

Doordat veel mensen slecht geïnformeerd zijn over hun rechten en over wat nu wel of niet strafbaar is, kunnen de politie en BOA's iedereen – verdacht of niet – intimideren en schrik aanjagen. Afschrikking is ten slotte een van de wezenskenmerken van vervolging.

Dat, (en) het respectloos buitensluiten van mensen, is waarom ik loop te 'mierenneuken'. Ik maak mij sterk voor mensen(rechten). En niet alleen voor naaktrecreanten, want iedereen verdiend respect.

En verder kan ik toch heerlijk genieten van het naturisme!


Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Wat is een naaktstrand?

, herman van der helm
9-7-2017, 9:36 uur

Elk strand is in principe een naaktstrand. Als naaktrecreant zorgt het eigen schaamtegevoel er wel voor om plekken ongeschikt te vinden voor naaktrecreatie.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar herman van der helm

Re: Wat is een naaktstrand?

, Koen Starre
9-7-2017, 10:28 uur

Hoi Herman.

Het is niet alleen het schaamtegevoel naar mijn gevoel. Je kan ook geen schaamte hebben maar simpelweg niet aangegaapt, weggekeken o.i.d. willen worden door anderen.

Kijk nog even naar Scheveningen. Niet (meer) aangewezen, gemeente plaatst naaktrecreatieborden omdat ze er kennelijk geen problemen in zien, er zijn twee strandpaviljoens die zich richten op geklede gasten, en de gemeente heeft de plaats ook aangeduid als uitrengebied voor honden.

Een goed voorbeeld voor de pennenlikkende diender en iedereen die zonder kleren wil.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Wat is een naaktstrand?

, Simone C.
17-7-2017, 20:25 uur

Ik begin zo langzamerhand te denken dat (aangewezen) naaktstranden maar beter kunnen worden opgeheven. Naaktstranden zijn er niet voor naturisten, maar voor anderen. Dat hebben ze met dierentuinen gemeen:-).

Groetjes, S.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Simone C.

Re: Wat is een naaktstrand?

, Koen Starre
17-7-2017, 23:03 uur

Yep.

Aapjes kijken schijnt niet te vervelen. En in vele dierenparken hebben ze ook stokstaartjes, als zijn dat geen apen, maar roofdieren.

Een klein stukje van Wikipedia:
'Stokstaartjes leven in een hiërarchie[2], elk individu in hun groep heeft een afzonderlijke taak. Sommige dieren zijn wachters en staan op de uitkijk. Er is altijd minstens één wachter actief in de groep, wachters staan ook altijd hoger dan de rest zodat ze een beter zicht hebben,...'


Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Wat is een naaktstrand?

, Lucas
31-7-2017, 17:09 uur

Niet alleen wanneer je naakt bent word je bekeken, ook wanneer je gekleed bent. De meeste mensen die (gekleed) op een terras(je) zitten bekijken het voorbij lopende publiek ook, en sommigen van hen hebben een mening over, of commentaar op het uiterlijk of kledingkeuze van hen.

Conclusie: het maakt niet uit wat je draagt en of je wat draagt, bekeken en van commentaar voorzien, al dan niet verbaal, word je toch.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Wat is een naaktstrand?

, Koen Starre
31-7-2017, 21:53 uur

Juist met kleding gaat het erom gezien te worden. Je onderscheid je van de ander of conformeert je met de ander. Of zelfs tot welke laag van de bevolking je zou behoren.

Dat onderscheid valt grotendeels weg als je bloot bent, in het bijzonder natuurlijk als velen bloot zijn. Dat voelt voor mij ook als respect voor elkaar.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Wat is een naaktstrand?

, Lucas
1-8-2017, 7:32 uur

Naturisten verkondigen te pas en te onpas dat ze elkaar alleen maar in de ogen kijken en helemaal niet op elkaars lichaam letten.
Wanneer dat zo is, waarom hebben ze dan een probleem met piercings, tattoos en een erectie? Die zien ze dan toch helemaal niet?

Koen, wanneer ik het goed begrijp ben jij/wij dus gekleed een soort exhibitionist, omdat je graag je (dure?)kleren showt, en wanneer je naakt bent interesseert het uiterlijk van jezelf en de naakte medemens je totaal niet? En voor de geklede medemens heb je geen respect en voor de naakte wel?

reageer op dit bericht in het forum

Re: Wat is een naaktstrand?

, Koen Starre
1-8-2017, 9:40 uur

Hoi Lucas.

Kijken en zien zijn denk ik overlappende begrippen. Het verschil zit hem in daar waar je op let. En dat veranderd steeds. Sommige dingen of gebeutenissen trekken de aandacht. Zo kan een mooie bloem, een vallende fietser of een erectie de aandacht trekken.

Kleding wordt gebruikt om diverse redenenen. Vroeger alleen ter bescherming voor b.v. kou en warmte. Maar eeuwen lang ook ter onderscheid en conformatie. Het begrip exhibisionisme is toch wel sterk gerelateerd aan bloot, maar als je dat even buiten beschouwing laat zou je de kledingmode ook een soort exhibisionisme kunnen noemen.

Ik heb voor mensen en milieu respect. Maar voor sommige dingen meer en voor andere minder.

Je stelt het allemaal te zwart/wit in mijn beleving. Er zijn vele tinten grijs.

Maar dat alles is merendeels off topic.


Groet
Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug