naturisme costa calma

, Erik
28-9-2017, 15:40 uur

Heeft iemand ervaring met naaktstranden in Costa Calma? Wij zijn van plan hier medio dec.jan. a.s. heen te gaan.

reageer op dit bericht in het forum

Re: naturisme costa calma

, koen
28-9-2017, 22:06 uur

Hoi Erik,

Je kunt op deze site de zoek optie gebruiken, want er is al meerdere keren over dit onderwerp gepost.
Maar je kunt ook aangeven wat je wilt weten, misschien kan ik je helpen (ben daar redelijk bekend door vakantie).
Je mag ook privé mailen.
Groet van mij,

Koen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar koen

Re: naturisme costa calma

, Erik
29-9-2017, 11:06 uur

Hallo Koen, bedankt voor de info. Inderdaad via zoekoptie veel te weten gekomen.
Nog even en we gaan lekker genieten daar.

reageer op dit bericht in het forum

Re: naturisme costa calma

, Erik
29-9-2017, 11:10 uur

Bedoelde men SBH Costa Calma Beach Resort? en van daaruit naar rechts het strand op?

reageer op dit bericht in het forum

Re: naturisme costa calma

, koen
3-10-2017, 22:15 uur

Dat denk ik wel.
Als je die richting op gaat, tot aan Morro Jable, wordt het steeds makkelijker om je kleren uit te trekken. Helemaal als je bij Playas de Sotavento bent!
Ik let zelf altijd een beetje op wat anderen doen en soms zet ik zelf een trend (door als eerste bloot te gaan en idd: soms is dat een beetje lastig in te schatten).
Mag ik je vooral een blote wandeling langs het strand aanbevelen?

Groet,

Koen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar koen

Re: naturisme costa calma

, Erik
4-10-2017, 11:51 uur

Bedankt Koen, gaat helaas niet door, het wordt Corralejo, daar zijn er ook wel mogelijkheden denk ik toch?

reageer op dit bericht in het forum

Re: naturisme costa calma

, Rob
5-10-2017, 10:49 uur

Bij de twee RIU-hotels was het zuidelijkste contingent ligbedden naaktstrand, en tussen daar en Corralejo was het gemengd. Maar de laatste keer dat ik er was is al een tijdje geleden, hopelijk kan iemand even bevestigen dat het nog steeds zo is.

Re: naturisme costa calma

, koen
5-10-2017, 15:13 uur

Hoi Erik,

Geen zorgen, aan het strand bij Corralejo in het noorden kun je ook heerlijk bloot genieten.
De mogelijkheden zijn er, naar mijn ervaring, minder dan in het zuiden, want je kunt er b.v. niet van die fijne lange, blote wandelingen maken.
Maar het wordt vast een prima vakantie!
Overigens ga ik zelf de laatste twee weken van november weer naar m'n vertrouwde hotel in Esquinzo. Nu al zin in!
Groet,

Koen.

stuur een privé-bericht naar koen

Re: naturisme costa calma

, Bert
5-10-2017, 11:17 uur

wij gaan volgende week naar Fuerteventura en zitten dan in Hotel Fuerteventura Playa Costa Calma. Weet iemand soms of het dan nog ver is naar naturistenstranden ? We kunnen fietsen huren in het hotel. Er zullen wel geen naturisten stranden zijn waar ze ook nog ligbedjes enzo verhuren. Alle tips ziijn welkom

reageer op dit bericht in het forum

Re: naturisme costa calma

, koen
5-10-2017, 15:19 uur

Hoi Bert,

Hoewel ik niet precies weet waar het hotel ligt waar jij het over hebt weet ik wel dat je ook rond Costa Calma op het strand bedjes kunt huren waarop je bloot kunt zonnen.
Vanuit CC is het een stukje naar het zuiden lopen, ws niet langer dan een half uur ongeveer.
In dat gebied kun je trouwens ook heerlijk beschut op diverse plaatsen tussen struikgewas op een handdoek liggen ;-)
Groet,

Koen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar koen

Re: naturisme costa calma

, Bert
7-10-2017, 12:11 uur

Koen,
Dank je wel voor je reactie. Voor mij is dit de eerste keer naar Costa Calma. We kunnen in het hotel fietsen huren dus dat scheelt ook al weer lopen. Overigens een stevige wandeling is ook nooit weg. We gaan op onderzoek uit en we hopen op een heerlijke zonnige week. gr Bert

reageer op dit bericht in het forum

Re: naturisme costa calma

, Bert
22-10-2017, 13:03 uur

Net terug vanuit Costa calma. We hebben bij de receptie geïnformeerd naar een naturistenstrand. Ze waren hier open minded vertelde de man. In principe maakte het niet uit ,maar je moest wel even kijken of je niet tussen de families met kinderen ging liggen. Wij hebben toen wel in zuidelijke richting eennaturisten strandje gevonden met verhuur van ligbedden. Prima dus. Was wel grappig want er waren heel veel ouderen, vooral Duitsers met een hoog ons kent ons gehalte. Maar wij hebben er een paar heerlijke zonnige dagen gehad met elke dag een goede wandeling langs het strand.

reageer op dit bericht in het forum

Re: naturisme costa calma

, Jacob
29-10-2017, 10:01 uur

Bert
Meer dan 20 jaar geleden zijn we ook naar Fuertevertura ( Corralejo ) geweest. Wat ons weerhoudt om terug te gaan is er de vreeslijke wind. Elke dag weer. Maar we waren daar wel in Augustus.
Waait het ook zo hard in oktober ?
Weet je toevallig ook hoe sterk de wind in juni is ?

reageer op dit bericht in het forum

Re: naturisme costa calma

, Bert
29-10-2017, 10:57 uur

wij zijn dus nu in de herfstvakantie (regio midden) geweest. De eerste 3 dagen was het zelfs windstil, waardoor het ook behoorlijk warm was. De zee was kalm , geen golven. Later in de week kwam er wel wat wind, maar we zijn nooit van het strand weggewaaid, eerlijk gezegd was het een lekker briesje. Als het erg hard waait dan zetten ze bij de strandjes van die windschermen op en dat is niet eens gebeurd. Wij vonden het prima daar en fijn dat er in ieder geval een naturistenstrandje was. We zaten dus wel in Costa Calma en dit ligt aan de andere kant. Misschien vang je daar minder wind. Hoe het in juni is dat weet ik niet.

reageer op dit bericht in het forum

Re: naturisme costa calma

, Alfredo
7-11-2017, 13:36 uur

We zijn net (eind okt.) terug van CC. Fietsen daar is niet alles want op de onvermijdelijke grote weg ronduit eng. Huurauto's zijn hetgeen het eiland doet werken. We hadden er hier in NL bij het reisbureau op de hoek al een geregeld van Hertz. Kost 200 euro voor 8 dagen inclusief verzekering en zonder eigen risico excl. benzine maar die kost daar €0,95. Heb je meteen snel vervoer vanaf het vliegveld. Een fiets huren kost ongeveer evenveel als een (kleine) auto huren. Twee fietsen huren is veel duurder.
Autorijden daar is een stuk relaxter dan hier. De vele Duitsers met huurauto's zijn van het type ervaren en correct. De wegen zijn prachtig behalve de laatste stukjes onverhard tot de parkeerplaatsen aan het strand, daar moet je even langzaamaan doen.
Vanaf Costa Calma naar het eerste naaktstand lopen kan, maar dat is elke keer toch wel een flinke tippel en bij vloed moet je een eind klunen over de rotsen. Eb en vloed zijn sowieso iets om op te letten want de stranden zijn veel breder bij eb en meestal fijner, bij het hotel ligt waarschijnlijk een overzicht op de balie. Er zijn rotspunten tussen de verschillende stranden waar je bij springvloed niet meer langskunt en dan sta je in je blootje op een stand waar de auto niet staat .. ;-)
De meest coole plekken om de auto neer te zetten vond ik Risco el Paso, Salmo en Mal Nombre. Bij playa del Salmo (hier: https://goo.gl/maps/xcqMNbE3oDB2) kun je je kleren gemakkelijk gewoon in de auto laten. Op de andere plaatsen begin je met een handdoek om. Op mal nombre waar vrijwel iedereen bloot was is een strandtent (gekleed) voor de lunch met stoelenverhuur incl parasol. (12 euo, idd veel voor die oude dingen). Je moet voor de strandparkeerplaatsen wel weten hoe je pittige onverharde hellingen moet rijden want een paar ervan moet je echt in de eerste versnelling doen omdat ze heel steil zijn.
Nb. Bij de surferstrandtentjes kun je niets te drinken krijgen! (Bij windstilte zitten de surfers vooral heel cool voor zich uit te staren ... :-) )

Heel gemakkelijk maak je je het door thuis de parkeerplaatsen en andere dingen in in de Tomtom te zetten.
Playa Cofete mag eigelijk niet met de huurauto wegens te onverhard, het is een uur rijden over een best spannende bergpas maar het strand is onvergetelijk. De foto's die je op internet vindt zijn echt niet overdreven. Behalve de paar honderd meter bji de parkeerplaats is er bijna niemand, dus het is een naaktstand. (Wat het volgens de website van de gemeente Jandía ook is, net als de meeste andere standen)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Alfredo
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug