Naturistisch op restaurant

, Ludo
8-11-2017, 9:39 uur

Uit de Standaard
De nudistische trend die al een tijdje in opmars is in West-Europa, zet zich nu ook door in de gastronomie. Na het onverwacht grote succes van een pop-upnaaktrestaurant in Londen, ontvangt nu ook de Franse hoofdstad klanten in adamskostuum.Bij O’Naturel, het eerste naaktrestaurant in Parijs, kunnen liefhebbers terecht voor een geraffineerde maaltijd ‘in een eenvoudig en natuurlijk kader’. Wie had gehoopt op dramatische ribfluwelen gordijnen en een donkere zaal die enkel verlicht wordt door wat kaarslicht, kan volgens de zaakvoerders beter thuisblijven.

Het interieur van het restaurant spreekt als antwoord op die clichés voor zich: een strak samenspel van hout en helder wit met hier en daar een donker accent zorgt voor een open en stijlvolle sfeer. Klanten kunnen hun kledij achterlaten in de vestiaire en kunnen uit een selectie van menu’s vanaf 30 euro kiezen. Geheel naar natuurlijke normen biedt de chef ook een veganistische formule aan.

Fransen omarmen nudisme

De eigenaars lieten zich duidelijk inspireren door een pop-uprestaurant in Londen, dat nog voor de opening in de zomer van 2016 al een wachtlijst van meer dan 10.000 personen had opgebouwd.

De eigenaars hopen dat de Fransen, die volop mee op de nudistenkar zijn gesprongen de afgelopen jaren, gewonnen zullen zijn voor hun concept. In totaal gaan naar schatting zo’n 2,6 miljoen Fransen geregeld naar het naaktstrand of nemen ze deel aan andere nudistische activiteiten, zoals naaktfietsen, naaktzwemmen of naakt aan groepssporten doen. De opening van het eerste nudistenpark in de stad afgelopen zomer zette die voorliefde voor naakt nog kracht bij.

Naturisme zit in de lift

Ook in ons land is het aantal naturisten voor het eerst sinds lang gestegen, meldde de Federatie van het Belgische Naturisme onlangs. Zo lokken de naakte bowlingavonden bijzonder veel nieuwsgierigen en kon een heel complex worden afgehuurd voor de jaarlijkse naakte zwemdag.

‘De stijging is zo opmerkelijk dat we zelfs vragende partij zijn voor een tweede naaktstrand. Tijdens de zomer ligt 1.000 man tegen elkaar op een strookje van 400 meter in Bredene’, klonk het.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ludo

Re: Naturistisch op restaurant

, Jo
8-11-2017, 10:26 uur

Ik vind dit een puur commerciële uitbuiting van het naturisme. Wie gaat in godsnaam in de winter naar een restaurant, trekt daar zijn kleren uit en gaat naakt lunchen/dineren?

En zo denk ik ook over de spelletjesnamiddagen en bowlingdagen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jo

Re: Naturistisch op restaurant

, Peter K
8-11-2017, 13:20 uur

Commercieel, ja. Maar zijn de naturistische campings ook geen commerciële zaken? Verenigingen misschien wat minder, maar er zijn genoeg mensen die er gewoon een bedrijf van maken.
Commercie hoort erbij. Sterker nog: hoe meer commerciële activiteiten hoe beter het is voor de acceptatie van het naakt zijn.
Er zijn mensen die wel eens zeggen dat ze overal naakt zouden willen zijn. Waarom zouden ondernemers daar niet op in mogen spelen?

Ik zie het probleem eigenlijk niet zo. Ieder zijn ding. En terzijde: ik heb ook wel eens naakt in een stradpaviljoen een hapje en een drankje genuttigd. Weliswaar was het hoog zomer, maar toch...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter K

Re: Naturistisch op restaurant

, Koen Starre
9-11-2017, 0:13 uur

Inderdaad Peter.

Jammer dat het nu buiten te koud Is. Maar er zijn zat plekken waar het warm genoeg is.

En wat is commercieel? Artsen, ziekenhuizen, boeren, naturistencampings, e.d.? Dank het wel. Maar wat ik daar het probleem van?

Groet

Koen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Koen Starre

Re: Naturistisch op restaurant

, Karin Verbr
9-11-2017, 11:53 uur

Och als er animo er voor is waarom niet dan .
Er zijn genoeg mensen schijnbaar die wel eens gewoon lekker een avondje bloot willen gaan uit eten .

En waarom zou Naturisme en Nudisme zich alleen maar beperken , binnen een omheining van een vereniging of camping , of naakt strand , of thuis in huis of tuin.

Snap ook niet goed waarom er bij zijn die er een probleem van maken als mensen buiten die kaders iets bloot doen .
Men wil dat het normaal is bloot zijn , maar zo gauw er iets buiten hun eigen kaders valt is het opeens dat Bloot niet zo gewoon meer is .

Grtjs
Karin

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Karin Verbr

Re: Naturistisch op restaurant

, Harmen ( die van Santana )
9-11-2017, 12:17 uur

Niks aan toe te voegen Karin.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Harmen ( die van Santana )
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug