vuurwerk-hysterie

, A
31-12-2017, 19:04 uur

Vandaag staat in het teken van het behoeden van onze dieren tegen die ellendige vuurwerk-hysterie.
Paarden, honden, katten, kippen alles wordt er doodsbang van. 😠

Vuurwerk is iets om zo snel mogelijk te verbieden.
Het past overigens ook niet bij naturisme en het dicht bij de natuur leven. Heel veel ellende voor dieren,mensen en een gigavervuiling ten koste van het milieu.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar A

Re: vuurwerk-hysterie

, E. Nea
31-12-2017, 20:52 uur

Dank zij het stormweer zijn heel veel vuurwerk-activiteiten (althans in België) afgelast. Zo eindigt het jaar alsnog -min of meer- in schoonheid. :-)

reageer op dit bericht in het forum

Re: vuurwerk-hysterie

, Paul apeldoorn
1-1-2018, 10:26 uur

weer een onderwerp wat niks met naturisme te maken heeft.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Paul apeldoorn

Re: vuurwerk-hysterie

, eric
1-1-2018, 11:08 uur

Ik heb gisteren (of eigenlijk vannacht) heerlijk vuurwerk afgestoken samen met m`n zoontje van 12jr.
Voor hem was het de 1e keer dat ie vuurwerk kreeg en hij genoot ervan!
Voor wat de overlast betreft; ik heb zoveel overlast van anderen door o.a. hondenstront en kattenstront, dat ik vind dat deze traditie wel in stand gehouden mag worden.
Begrijp me goed; het gaat hier om siervuurwerk, en zeker geen illegaal knal vuurwerk!
En idd, dit heeft niets met naturisme/nudisme te maken...
Iedereen een fijn en gezond 2018!
gr.

reageer op dit bericht in het forum

Re: vuurwerk-hysterie

, E. Nea
1-1-2018, 11:35 uur

Niet helemaal akkoord met dat laatste. Naturisme houdt ook respect voor de natuur in, en dieren angstig maken door vuurwerk, hoort daar niet bij. Maar goed, ik ben nu ook weer niet zo'n azijnpisser, dat ik een ander zijn pleziertje, één keer per jaar, niet gun.
Persoonlijk vind ik dat hele eindejaarsgedoe collectieve hysterie, want wat betekent dat nou, de teller op kalender die een dagje verder springt. Springen we ook uit onze auto als de km-teller op 10, 20, 30 000 springt ? Dan denk ik eerder, shit, weer tijd voor een groot onderhoud.

reageer op dit bericht in het forum

Re: vuurwerk-hysterie

, Peter K
1-1-2018, 16:19 uur

De wijze waarop in de huidige maatschappij zaken maar meer en meer aan banden dreigen te worden gelegd, staat mij heel erg tegen.

Dus ben ik prinipieel tegen een vuurwerkverbod. Want waar eindigt het, als we maar blijven doorgaan met zaken te verbieden? Vandaag vuurwerk, morgen artikel 430a ter discussie gesteld door de moraalridders en overmorgen uit het Wetboek gehaald, zodat we terug zijn bij 'schennispleging'? Dat zou zomaar kunnen...

Naar mijn mening zijn we hier veel te krampachtig aan het worden in Nederland, zeker waar het het vuurwerk betreft. Gewoon de Europese wetgeving overnemen en klaar zijn we. Dan is het niet meer interessant om vuurwerk uit het buitenland te halen omdat het harder knalt en illegaal is.

Dat zou binnen een paar jaar een heleboel ellende schelen...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter K

Re: vuurwerk-hysterie

, Ton L
1-1-2018, 19:21 uur

Volkomen met de starten eens. Los daarvan kan die 68 miljoen beter aan iets anders besteed worden dan het de lucht in te knallen.
Voor 'hongerende mens in de derde wereld' moesten we ons schamen...
Bijkomend voordeel is nog dat het dan misschien eens afgelopen is met al die excessen....

reageer op dit bericht in het forum

Re: vuurwerk-hysterie

, Rene. (de enige echte)
2-1-2018, 16:59 uur

Ben op zich niet tegen een vuurwerkverbod al vind ik het ergens weer betutteling en denk je nu echt dat je dan van het vuurwerk af bent? Dan halen ze het wel in het buitenland.

Het afsteken voor 00:00 uur ben ik op tegen al deed ik het vroeger ook. Ik vind wel dat men meer rekening met dieren en mensen mag houden, zoals b.v. ver weg blijven van honderuitlaatterreinen om maar een voorbeeld te noemen. maar er zijn helaas ook veel te veel huisdiereigenaren die echt stompzinnig bezig zijn door b.v. hun bange honden los te laten lopen met deze dagen.

Heb dit jaar ook voor heel veel de lucht ingeschoten. (gelukkig niet om mijn kosten) En als mij dat dan krankzinnig maakt, prima maar ik heb er van genoten. (voornamelijk siervuurwerk maar dat knalt tegenwoordig ook als een gek)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Rene. (de enige echte)

Re: vuurwerk-hysterie

, hermanvanderhelm
2-1-2018, 18:58 uur

Er zijn ontzetten veel Europese regels ten behoeve van de bescherming van de gezondheid van burgers. Als ik een machine op de markt breng moet deze aan honderden regels voldoen, zodat de consument beschermd is. Ook voedsel, speelgoed etc. kent vele regels.
Het enige waar het niet voor schijnt te gelden is vuurwerk.
Als vuurwerk bijvoorbeeld aan de machine richtlijn zou moeten voldoen, was zelfs een sterretje nog te gevaarlijk.
Maar ja, we hebben gewoon te weinig EU in dit geval.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar hermanvanderhelm

Re: vuurwerk-hysterie

, Ton L
2-1-2018, 20:43 uur

Het probleem is dat een groot deel gigantisch misbruikt maakt van deze folklore en met vuurwerk speelt dat niet voor professionele munitie onderdoet.
En hiermee meent men dan niet alleen andermans eigendommen te moeten vernielen (auto's in de fik steken b.v.), maar ook 'vuurwerk' gooien naar dieren, etc.
Voorbeeldje: http://www.omroepbrabant.nl/?news/273236842/Kat+Luna+zwaarge wond+na+mishandeling+met+vuurwerk+Hoe+kunnen+mensen+zo+hart eloos+zijn.aspx (spaties verwijderen).
En dit heet dan 'geintjes van kwajongens'.......
De enige manier om deze jaarlijkse ellende een halt toe te roepen, is het stoppen van de verkoop van consumentenvuurwerk en een gecentraliseerd afsteken door hiertoe aangestelde experts.
'En dan halen ze het uit het buitenland'? Tja, tijdje opsluiten en torenhoge boete indien gepakt.
En die tientallen miljoenen? Besteden aan goede doelen! Dan doe ik direkt mee!

reageer op dit bericht in het forum

Re: vuurwerk-hysterie

, Peter K
3-1-2018, 17:55 uur

Gecentraliseerd vuurwerk afsteken? Hoe wil je dat organiseren? Er zijn in Nederland maar een kleine 200 personen die dat mogen doen. En voor grote vuurwerkshows dienen meer gekwalificeerde personen aanwezig te zijn.

En als je dat probleem hebt opgelost: hoe krijg je alle mensen naar de plek toe en weer weg? Het streekvervoer en de trein rijdt niet. Dus dan maar met de auto met een slok op? In grote steden is het dan nog het stadvervoer, maar verder dus helemaal niets.

In landen met grote vuurwerkshows is het consumentenvuurwerk ook niet verboden, juist vanwege dit punt.

Het lijkt zo leuk, allemaal grote shows, maar wie zal dat betalen? Of gaan we dan entree heffen, zoals in Londen gebeurd door de gemeente? Kunnen alleen rijke mensen ervan genieten. En dan zijn er nog die vele opstootjes en relletjes omdat mensen niet de beste plek kunnen vinden (zoals jaarlijks in Sydney een steeds groter probleem aan het worden is)...

Sorry, maar dan zul je dus eerst een heleboel grote punten moeten oplossen, voordat je dat voor elkaar krijgt. Gemeenten die dit nu organiseren hebben inmiddels ook deze problemen geconstateerd. Zo waren er nu al gemeenten die geen pyrotechnicus konden krijgen, domweg omdat ze al door andere gemeenten waren ingehuurd...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter K

Re: vuurwerk-hysterie

, Ton L
4-1-2018, 20:53 uur

In Rotterdam lukt het altijd aardig goed. De verwachting is dat er niet heel veel aan die grote groep toegevoegd zal worden. Bovendien bestaat er natuurlijk altijd een mogelijkheid dat ook deelgemeenten mee doen.
Mensen opleiden om dit te sturen is een kwestie van tijd maar zeker niet onmogelijk.
Ik ben ervan overtuigd dat dit de jaarlijkse overlast, misbruik, dierenmishandeling en schade voor een zeer groot deel zal verlagen. De tijd dat men nog gezag had voor oom agent ligt helaas achter ons.....

reageer op dit bericht in het forum

Re: vuurwerk-hysterie

, Peter K
5-1-2018, 17:50 uur

Hoe gaan we die opleidngen betalen? Buiten oudjaar is er straks niets meer te verdienen voor de persoon die die opleiding heeft gedaan. En dan speelt ook nog eens mee dat je die opleiding niet eens in Nederland kan volgen. Daarvoor moet je naar Duitsland. De eisen van die opleiding zijn niet eens zo hoog (hoewel ruim 60% zakt voor het examen, dat alleen in het Duits wordt gegeven), maar er zit wel een adder onder het gras.

De kandidaat 'Sprengmeister' moet tenminste 50 vuurwerkshows als assistent van een erkende 'Sprengmeister' hebben gedaan en daarvan moet die persoon een certicifaat afgeven. Probleem is echter, dat er nu al een overschot aan pyrotechnici is, die dus geen certificaten afgeven omdat ze niet meer concurrentie willen.

En dat brengt mij dan meteen op het grootste punt: wat gaan die mensen doen als het geen oudejaarsavond is? Voor honderden shows op één dag heb je er dus minimaal duizend nodig, terwijl nu voor de ongeveer 200 het al heel moeilijk is om er een goede boterham in te kunnen verdienen...

Kortom: de staat zal, als zij dit wil, zelf een opleiding moeten organiseren, daar de kosten voor dragen en er tevens voor zorgen dat de mensen die die opleiding hebben gedaan, een welverdiende boterham eraan over kunnen houden...

Nee, ik zie dat echt niet van de grond komen.

stuur een privé-bericht naar Peter K

Re: vuurwerk-hysterie

, Rene. (de enige echte)
3-1-2018, 23:45 uur

Dit zijn geen kwajongensstreken meer. Dit is gewoon pure dierenmishandeling en moet zwaar bestraft worden. Hoop echt dat die gasten gevonden worden.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Rene. (de enige echte)

Re: vuurwerk-hysterie

, Erik
2-1-2018, 22:00 uur

Illegaal vuurwerk gelijkstellen aan wapenbezit en de straffen die daar voor gelden.
De man in Swifterbant stak een mortierbom af, dat moest hij met de dood bekopen. Enigenschuld dikke bult! Dit spul is geen vuurwerk meer, maar ook hier geld een soort van haantjes cultuur. De een wil nog zwaarder vuurwerk dan de buurman, het eind is zoek.
Vuurwerk verbieden, hou toch op, onze regering heeft boter op het hoofd. Nee, iedereen die een auto rijdt moet aan allerlei milieuvoorschriften voldoen. Ook vindt onze regering dat we van het aardgas af moeten........ Maar over milieu vervuiling tijdens oud en nieuw viering hoor je ze niet.
Geluidsschermen langs snelwegen worden opgeëist door bewoners die er achter wonen, maar wel met oud en nieuw het zwaarste vuurwerk afsteken, hoe zo geluidsnormen!!

reageer op dit bericht in het forum

Re: vuurwerk-hysterie

, eric
3-1-2018, 9:15 uur

Tja, als we het over het milieu gaan hebben, dan ken ik nog wel wat voorbeelden...
In Amsterdam mag je niet meer op een brommer of scooter ouder dan 2010, want die vervuilen te veel....
Tegelijk liggen er achter het Centraal Station cruiseschepen waar 5000 mensen opzitten, die lekker in Amsterdam gaan recreeren, terwijl het schip de rook over de stad heen uitbraakt........hoe bedoel je 'boter op je hoofd??'......
Onee, al die toeristen die zijn goed voor miljoenen inkomsten per jaar voor de stad, dus dan mag het wel!
Laat mij dan alsjeblieft die vuurpijl afsteken!!
gr.

reageer op dit bericht in het forum

Re: vuurwerk-hysterie

, Ronald
3-1-2018, 17:57 uur

Eric, er wordt inderdaad schaamteloos met twee maten gemeten door onze onvolprezen bestuurders. Ik heb met verbijstering de docu 'Beerput Nederland' zitten kijken onlangs, de grote bedrijven maken er één grote smeerboel van, maar de overheid - die er nota bene aan verdient - houdt de kleine burger voor, dat het milieu verschrikkelijk belangrijk is, dus moeten we afval gescheiden inzamelen, we moeten dìt en we moeten dàt, maar de economie mag gewoon verder doordieselen van het hypocriete zooitje.

Ik doe wat er van mij verwacht wordt. Maar ik heb uit principe geen auto, geen vaatwasser, geen wasdroger, geen vliegvakanties, geen neiging om allerlei overbodige troep aan te schaffen, en ik steek ook geen vuurwerk af. Van mij mag iedereen vuurwerk afsteken, zolang de overheid zo hypocriet bezig is om flink met twee maten te meten.

Maar toch een puntje van kritiek over het o zo mooie vuurwerkspektakel: elk jaar op 31 december om twaalf uur 's nachts zijn op de radar boven Nederland massale luchtverplaatsingen te zie als hel oplichtende groene wolken: miljoenen vogels, die in paniek rondvliegen als het geweld losbarst. Urenlang blijven ze in de lucht, het is één chaos. Weinig mensen weten dit, omdat het nu eenmaal onzichtbaar is voor de gewone sterveling. Maar het gebeurt gewoon elk jaar opnieuw. Niet dat we daar op dit moment veel aan kunnen doen, zolang iedereen vuurwerk mag afsteken.

Ik zie als bioloog - en naturist met respect voor de natuur - nog wel enige verbeterpunten wat betreft ons milieu.

Groet, Ronald

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ronald
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug